Archive

Archive for May, 2011

There is no website configured at this address | blue host

May 31st, 2011 2 comments

Alex Forman from Alaska, asked this questopm

I had an add on domain on bluegost. The domain was registered at godaddy. I set the dns pointing to bluehost. Everything was working fine – but today I when I see my website – it is showing the following error

There is no website configured at this address

Any idea why this issue is appearing and how it can be potentially resolved.

 

Answer – There is no known answer to this problem. If you know of an answer, please add it in the comment.

 

 

Categories: Uncategorized Tags:

Intel Core i5-2410M 2nd Generation core i5 processor

May 31st, 2011 No comments

Table : Core i5-2410M Features and Specs

Feature Core i5-2410M
Core Frequency 2.30 GHz
No. Of Cores 2 (4 Hyperthreads)
Cache Organization 3 MB L3 Smart Cache
Turbo Frequency 2.90 GHz
TDP Rating 35 Watts
64 Bit Support Y
Lithography 32 nm
Integrated Memory Controller DDR3-1333
Integrated Graphics Yes, Base 650 MHz, Turbo 1.20 GHz

 

Table : Core i5-2410M Benchmarking

Benchmarks Core i5-2410M
PassMark Score 3321
Super Pi 2M (Lower in better) 32 seconds
3D Mark 06 CPU 3180
Windows 7 Experience Score 6.9

The core i5-2410M from Intel is a comparatively fast processor belonging to the 2nd generation Intel Core i5 processor. The most dramatic improvement as compared to the 1st generation Intel core i5 processors is in the area of Integrated graphics Unit that is powered by the Intel HD Graphics 3000. Integrated graphics is a part of the unified silicon die and not a separate discrete component or a card. The Integrated graphics and the processor cores are all in one die unlike the earlier 1st generation processors, in which the processor ( 32 nm) and the integrated graphics ( 45 nm) were on separate die.

The base frequency of the graphics runs at 650 MHz that can extend to 1.20 GHz depending upon the demand. The new Turbo boost 2.0 significantly improves the performance of the processor

Source : The complete specification is at Intel website at

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=52224

Categories: Processors Tags:

How to Disable comment avatar in WordPress ( Gravatar)

May 27th, 2011 2 comments


How to Disable Gravatar in WordPress

Have you seen annoying Avatar in attached to the commentators in the WordPress Blog ?  There is a way to disable the comment avatar in the wordpress.

The default avatar in comments in the WordPress is provided by Gravatar. It essentially associates the email with the avatar.

It is easy to disable the Avatar in the wordpress

1. Login to your wordpress Admin Panel.
2. Go to Settings -> Discussions. Check the screen shot below.

3. Got to the option that says as follows. Image is self explanatory.

Click on the “Don’t Show Avatars”

You are all set. This is how to Disable comment avatar in WordPress. You may also have come to this post while searching for “How to disable comment avatar in WordPress”.

Now comment below and check it.

Notice that the comment itself add value to the posts as it amalgamates different point of views to one standard article. The authors must try to approve comments even if it differs from the line of thought.

 

Categories: Uncategorized Tags:

Answer to DOEACC O Level Exam Questions – Part 1

May 26th, 2011 No comments

This is the Answer to the DOEACC O Level Exam Questions – Part 1

Please feel free to add you comment in the comment section below.

Answer

1.a
2.b
3.c
4.c
5.b
6.a
7.b
8.a
9.c
10.a
11.d
12.c
13.a
14.b
15.c
16.d
17.a
18.d
19.b
20. b

Categories: Uncategorized Tags:

DOEACC O Level Exam Questions – Part 1

May 26th, 2011 No comments

Here are another set of 20 questions for the preparation of the DOEACC O Level Examination.

Multiple Choice

1.Which of the following devices can be used ti input printed text?

a. OCR
b. OMR
c. MICR
d. All of the above

2.CPU reads the information from secondary memory

a. directly
b. first, information is transferred to main memory and from there,the CPU reads
c. through registers
d. none of these

3. Add, subtract,Divide,Multiply and Logiv operations are performed by

a. Registers

b. Control unit

C. ALU

d. None of the above

4. Main memory stores

a. data only
b. program only
c. data, program and results or any other kind of information
d. None of these

5.A smart terminal is one which

a. looks very attractive
b. has inbuilt processing capability
c. must convert input on CRT screen
d. None of these

6. A Laser printer uses

a. photosensitive drum
b. Camera lens
c. heat sensitive paper
d. None of the above

7. A plotter is

a.a input device to produce good quality graphics
b.an output device to produce drawings and graphics
c a fast output device using camera lenses
d. None of these

8. In hard disk ,the 0 track is

a. the outermost
b. the innermost
c. totally machine dependent
d. None of the above

9. Logical operations in a computer is done by

a. Registers
b. Control unit
c. ALU
d. None of the above

10. A CD-ROM is

a. an optical ROM
b. a magnetic ROM
c. an erasable ROM
d. None of the above

11. Software designed for a specific purpose is called as

a . system software
b. compiler
c. specific software
d. application software

12. One of the following is not an output device.

a. Plotter
b. Pinter
c. MICR
d. Smart and intelligent terminal

13.Which of the following is Not a mouse technique commonly used in windows?

a. lifting.
b. dragging
c. double-clicking
d. clicking

14. A language translator is best described as

a. an application software
b. system software
c. a hardware component
d.an operating system

15. A floppy disk is organized as

a. track
b.sectors
c. tracks and sectors
d. heads and sectors

16. Optical storage technique is used as

a. floppy disk drive
b.hard disk drive.
c. magnetic disk drive
d.CD-ROM drive

17. The errors that can be pointed out by the compiler are

a.syntax error
b.semantic errors
c.logical errors
d. None of the above

18.which one of following is not an output device?

a.Monitor
b.Printer
c.Plotter
d. digitizer

19.Which one is not a multimedia device?

a. T.V, system
b. a book having only text(no diagrams)
c.A modern personal computer
d.None of the above

20. which one is an open source operating system?
a. Unix
b.Linux
c.MS windows
d. None of the above

Categories: Uncategorized Tags: