Home > Uncategorized > DOEACC O Level Question Paper Part 1

DOEACC O Level Question Paper Part 1

Take up the following question set to prepare for the part 1 of the DOEACC O level exam. The best way to prepare for these exams is to study, wherever you do are not sure of the answer.

Here are the set of 20 questions as part of the DOEACC O Level exams. The answer is at the end of the question paper.

1.  Choose the  one which is not an input device?

a. microphone

b. mouse

c scanner

d. none of the above
2. Which of the following holds the RAM, CPU, ROM AND expansion cards?

a. hard disk

b. floopy disk

c. morther board.

d. None of the above
3. The language that the computer can understand and execute is called

a. machine language

b. application software

c. system program

d. None of the above

4. A floppy disk contains

a.circular tracks only

b. sectors only

c. both circular tracks and sectors

d. None of above

 

5. CD-ROM is a

a.semiconductor

b. memory register memory

c. magnetic memory

d. storage device

 

6. Information reterieval is fastest from

a. floopy disk

b. magnetic tape

c. hard disk.

d. CD-ROM

 

7.The base of the  binary number system is

a. 2

b. 4

c.8

d.18

 

8. If even parity mechanism is being used , for data transfer, correctlly receipt data byte is

a. 1101011

b.1111011

c. 1111111

d. None of the above

 

9 The widely used code in data communication is

a. 8-bit ASC11

b. EBCDIC

c. 7-bit ASC11

d. None of the above

10. Ram means

a. Random access memory

b. Read aslo memory

c. Read access memory

d. Random also memory

11. One of the following not a high level language

a. C++

b. fortran.

c. basic

d. assembly

12. which one of the following is secondary device?

A. CD-RAM

B. RAM

C. ROM

D. OMR

13.  The storage of 1 Kilo bits is equal to

a. 1000 bits

b. 1024 bits

c. 512 bits

d. 1048 bits

14.  During data processing in a computer system, the actul execution of the instructions takes place in the

a. output unit

b. control unit

c. hard disk

d. arithmetic logic unit

15.Which of the following memory or storage is volatile?
a. hard disk.

b. floopy disk

c. magnetic tape

d. ram

16. CD-RAM drive uses
a.magnetic storage technique
b. optical storage technique
c. solid state storage technique
d. electronic storage technique

17. Number system using strings of 0’s and 1’s is termed as

a. decimal number system
b. binary number system
c. hexadecimal number system
d. octal number system

18. Indicate whic of the following best describes the term software?

a. Operating system programs
b. Application programs
c. Both a and b
d. None of the above

19. Choose the ‘Odd one Out’ of the following .

a. cobol

b. fortran

c. pascal

d. assembler

20. This question is about the Main memory and the Storage. The difference between the main memory and storage is that main or primary memory is———and secondary memory or storage is————.

a. temporary,permanent
b. permanent, temprary
c. Slow, fast
d. None of the above

You may like to book mark the DOEACC O Level exam and its answer.

 

Answers

1.d

2. c

3.a

4.c

5.d

6 .c

7.a

8.b

9.a

10.a

11.a

12.a

13.b

14. d

15.d

16.b

17.b

18.c

19.d

20. a

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.