Home > Uncategorized > DOEACC O Level Question Paper Part 2 #3

DOEACC O Level Question Paper Part 2 #3


This is the third set of the quiz for the DOEACC O Level exam, paper 2.

1. The MORE command is for

a. reading data from the standard input device and displaying a command’s output a screenful at a time onto a standard output device and pauses with a message “more”
b. moving one or more files to the location you specify
c. both a and b above
d. None of the above

2. The purpose of the MOVE command is to

a. move or more files to the location you specify
b. rename directories
c. both a and b above
d. None of above

3. The MSBACKUP command

a. essentially is a replacement of age old BACKUP command
b. allows you to back up an entire hard disk to a set of floppies
c. can also back up all files on a disk of files that have changed since your last backup
d. all of the above

4. The PATH command

a. specifies directories thatMS-DOS is to search when trying to locate executable files.
b. displays information on adapters
c. displays detailed technical specification of your disk drives
d. displays the port addresses of all installed ports and dynamically display the status of each port including the I/O pots.

5. The PRINT command

a. is used a print a text file
b. can print in the backgroung if you have an output device connected to one of your system’s serial or parallerl ports
c. both a and b above are correct
d. None of the above

6. The REN command

a. is used to change the name of the file or files you specify
b. cannot be used to rename files across drives
c. cannot be used to move files to a different location
d. All of the above

7. The REPLACE command

a. selectively copies files from a source file to the target disk
b. replaces the files on target disk with more recent versions of files
c.adds new files to the target disk if they are not already there
d. All of the above

8. The SCANDISK program

a. is a disk analysis and repair tool
b. scans the disk and eliminates the resident viruses
c. scans the disk and removes all files with .BAK extension
d. All of the above

9. The TREE command

a. displays the true name of logical drives and directories
b. displays the structure of the directories of the disk in the specified drive
c. is an External command
d. All the above

10. The UNDELETE command

a. restores the files that were previously deleted by using the DEL command
b. offers three levels of protecting files against accidental deletion
c. is an External command
d. All the above.

ANSWERS:-

1.a
2.c
3.c
4. a
5.c
6. d
7. d
8.a
9. b
10. d

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.